• Zelfbouw_ CPO Inspiratieavond Apeldoorn_01-1

Nieuws

  • 28 maart 2014
    Workshop woondroom: Bouw je huis zelf! Lees meer...

Om meer mensen bekend te maken met zelfbouw organiseerde de gemeente Apeldoorn samen met Urbannerdam een Inspiratieavond Zelfbouw. Kleinschalig maar goed bezocht werden de deelnemers in één avond een stuk wijzer. En enthousiast.

De gemeente Apeldoorn heeft diverse locaties waar ze kavels in verschillende, en soms zelf te kiezen, afmetingen aanbiedt. Met groepen die samen willen bouwen gaat de gemeente op zoek naar een geschikte locatie.

Zelfbouw is voor veel mensen geen vanzelfsprekende optie. Een kavel kopen en een eigen huis bouwen leek lange tijd alleen mogelijk voor mensen met een ruime portemonnee. Dat is allang niet meer zo, zelf bouwen kan in allerlei vormen. Om mensen te tonen wat er kan en hoe een zelfbouwer de stappen zet van oriëntatie tot aan het bouwen, organiseerde de gemeente een avond met veel informatie en inspiratie. De verhalen van particulieren zelf vormen een belangrijke bron van inspiratie, tips en ervaringen.

Samen bouwen via CPO kwam ook ter sprake en voor sommigen een eye-opener; zo kan het ook.

Rol Urbannerdam
Urbannerdam verzorgde samen met de gemeente de opzet en voorbereiding van het programma en de presentatie tijdens de avond.

De Inspiratieavond vond plaats op 10 april 2014 in de gemeentelijke kavelwinkel Kavels & Panden.

Opdrachtgever: Gemeente Apeldoorn

Links:
Projectwebsite Gemeente Apeldoorn
Twitter

Contactpersoon

ir. Hans Vos
E: h.vos@urbannerdam.nl
T: 06 - 5272 67 10