• Zelfbouw_Damiate_2
  • Zelfbouw_Damiate_1-1

Op de Damiate in het nieuwe project ‘Poort van Boerhaave’ in Haarlem worden 16 grondgebonden woningen via CPO ontwikkeld. Alle woningen zijn georganiseerd rondom groene hoven, waar ruimte is voor collectief gebruik en voor ontmoeting.

De Damiate locatie is een belangrijke toegang tot de Boerhaavewijk. De locatie wordt begrensd door water en groen, en ligt slechts op een kwartier afstand van het centrum. Het CPO-project biedt de ideale kans om je eigen woning te laten bouwen.

Binnen het nieuwbouwproject De Damiate is ruimte voor 16 CPO woningen. Er wordt een vereniging van opdrachtgevers opgericht die met begeleiding van Urbannerdam de woningen gaat ontwikkelen. De woningen kunnen verschillen in afmeting en worden ontwikkeld met een hoge duurzaamheidsambitie.  

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de opstart van het project: de randvoorwaarden worden verder uitgewerkt zodat het proces soepel kan verlopen.

Tijdpad
In samenwerking met Bemog is Urbannerdam van start gegaan met de voorbereidingen van het project. Geïnteresseerden in het CPO project kunnen zich aanmelden via de website van Urbannerdam of de projectwebsite. Zodra er meer informatie is over de start van de inschrijfperiode worden alle geïnteresseerden op de hoogte gebracht.

Rol Urbannerdam
Samen met Bemog is Urbannerdam initiatiefnemer voor het project de Damiate. Urbannerdam is contactpersoon voor het CPO gedeelte in het project.  Urbannerdam heeft tijdens het ontwikkelproces de rol van onzorgende procesbegeleider. Op deze manier kan Urbannerdam het regelgedoe uit handen nemen, en kunnen de kopers zich concentreren op hun woonwensen en het ontwerp van hun eigen huis. 

Betrokken partijen
1. Bemog Projekt Ontwikkeling
2. Gemeente Haarlem
3. Urbannerdam
4. Rijnboutt architect

Projectstatus: initiatief fase

Link: Projectwebsite

Contactpersoon               

ing. Alexander Keizer
E: a.keizer@urbannerdam.nl
T: 06 - 2119 74 19